• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Психологічний радник

Психологічний радник

Завітайте до нас!

Вправа на релаксацію «Море»

Мета: зняття психоемоційного напруження, досягнення від­чуття спокою.

Психолог. Закрийте оченята і прислухайтеся, як шумить море... Потихеньку зайдемо у теплу водичку, скупаємося в ній ... Відчуйте, як вода змиває всі образи, смуток, втому з нас... Усе погане залишається в минулому, а зараз у всіх веселий і гарний настрій. Поплаваймо ще трішки і повертаймося на берег. Відкрий­те оченята, посміхніться одне одному. Збережіть гарний настрій на цілий день.

А кораблики, які подарували вам жителі острова Ерудиція, візьміть на згадку про нашу подорож. До побачення!

Вправа на релаксацію «Дощик»

Мета: зняття психоемоційного напруження, досягнення відчуття спокою.

Психолог. Закриймо наші оченята й уявімо, що падає теплий дощик. Крапля раз, крапля два, дощик тихо накрала, дощик тихо накрапа. Ось уже краплі поспішають, одна одну підганяють: крап, крап, крап... Маленька краплинка впала вам на голівку. Ось ще од­на... Ще...Уже все ваше тіло вкрилося краплинками. Ви відчуваєте приємну прохолоду. Розплющіть очі. Подивіться, де можна схо­ватися від дощу. Ні, немає від нього порятунку. Краплі заважають дивитися. Покліпайте очима. Ось так. Зітріть пальчиками воду з повік. Зітріть долонями краплинки води з обличчя. Дощик уже закінчився. Визирнуло сонечко. Здійміть до нього руки, приві­тайтеся: «Здрастуй, сонечко! Ми тобі раді! Ти нас зігріваєш, ти нас звеселяєш!».

До нових зустрічей!

Вправа на релаксацію «У лісі»

Мета: зняття психоемоційного напруження, досягнення від­чуття спокою.

Психолог. Ми вийшли з підземного царства гномів і опинилися у лісі. Тут тепло, сонячно, розслабтесь, усміхніться і замружте очі. Ми вирушимо з вами на зелену, квіткову галявину. Пригадайте

літні пахощі трав, квітів. Уявіть, що ви — біла ромашка, червоний мак, синя волошка,а може горда троянда.

Я — квітка. Я дуже маленька. Я росту, росту, росту. Прокинувшись від солодкого сну, розправляю свої ручки-пелюстки, умиваюся росою, повертаюся до сонечка, посміхаюся йому. Сонечко своїми промінчиками пестить мене. Прокинувся лагідний вітерець, бавиться з квітками. Улітку він такий лагідний і ніжний. Бджілки прилетіли, зібрали чудодійний корисний пилок, пахучий нектар, цілющий мед. Мені так добре тут грітися на сонечку, гратися з вітерцем, розмовляти із бджілками.

Запам'ятайте цю мить. Нехай спогад про неї зігріває _ вас протягом усього дня. А тепер відкриємо оченята, посміхнімося одне до одного. До побачення!

Кiлькiсть переглядiв: 1367

Коментарi

  • Andrey

    2017-05-28 18:34:21

    Навіщо дітям потрібні шкільні психологи ? Майже у кожній школі є психолог . Але деякі учні про це навіть і не знають. Довіра дитини до вихователя є неодмінною умовою гарного самопочуття і розвитку дитини у дошкільному навчальному закладі ....

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Липень 2018 Наступна
ПВСЧПСН
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031